Українських заробітчан можуть змусити платити податки. Про це повідомили на порталі "berdichev.biz".

Минулого року голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив, що доходи українських заробітчан за кордоном повинні оподатковуватися. У лютому 2021 року кілька сайтів ДПС опублікували пояснення даної заяви.

Згідно з опублікованою інформацією, заробітчани не повинні оплачувати податок з доходу, в тому випадку, якщо податок оплачений в іншій країні, проте зобов'язані декларувати ці доходи.

Так, українці, які отримали дохід за кордоном, не платитимуть податок в Україні якщо країни, де вони працювали підписали договір про уникнення подвійного оподаткування. Таким громадянам потрібно подати декларацію про матеріальний стан і доходи, де повинні бути вказані отримані суми, до 1 травня 2021 року.

Також заробітчанам пропонувалося отримати довідку від державного органу країни, де вони працювали, в якій вказана інформація про доходи, сплачені податки, збори та об'єкт оподаткування. Після цього довідку потрібно легалізувати в закордонній дипломатичній установі України.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Сума такого доходу входить до загального річного податкового звіту платника податків.

Крім того окремо зазначено, що закордонні доходи є об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб зі ставкою 18% та військовим збором — 15%.

Робітники в Польщі, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Робітники в Польщі, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
робітники в Польщі, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, що майже дві сотні українців застрягли на батьківщині работорговців, в МЗС б'ють на сполох: "Ми будемо чекати..."

Як повідомляв портал "Знай.uа", Комаров зі " Світу навиворіт "показав заробітчанам, що не все так солодко: "Вперше довго..."

Також, "Знай.uа" писав, росіянин, проживши в Україні 4 роки, розкрив очі заробітчанам на ідеальне життя: "Досить на каву у Відні..."