Житель Прикарпаття розповів про бурхливі події Революції Гідності, а також про «гуцульську сотню». Що там відбувалося насправді.

Таким чином повідомляється, що у них була Гуцульська сотня. Олег Соломченко у віці 33 років приїхав на Майдан з карпатського містечка Косів, що в Івано-Франківській області, і став сотником цієї організації.

Олег Соломченко, фото: соціальні мережі
Олег Соломченко, фото: соціальні мережі

Про це повідомляє Інформаційний портал "Versii"

Приїхав він тужа на третій день після розгону студентів, все було в хаотичному стані, і не було справжньої організації. Люди просто почали між собою розділятися на групи. Олег перебував на Майдані невилазно, лише після Нового року на пару день їздив додому, і на три дні в лютому.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Олег Соломченко, фото: соціальні мережі
Олег Соломченко, фото: соціальні мережі

Як тільки почалися лютневі події, відразу ж відправився назад.

Ідея створення "гуцульської сотні" з'явилася в голові у Миколи Григоровича Кваса, який раніше був заступником Косівської адміністрації, і люди були готові до цього.

Тоді ретельно ставилися до цього, кожна сотня перевірялася, проходила випробувальний термін, і тільки потім призначали сотника.

Олег Соломченко, фото: соціальні мережі
Олег Соломченко, фото: соціальні мережі

Їх завданням стала охорона периметра Майдану, робили зелені коридори для медиків, виводили поранених.

Після подій на Грушевського сотня взяла під свою відповідальність ще три пости, і на одному з них вони регулювали пропуск машин.

Для того, щоб бути у формі вони ходили на тренування і проходили фізичну підготовку.

Олег Соломченко був сотником, тому він відвідував збори сотників і організаторів, тому брав участь у розробці стратегії дій Майдану.

Про все розповісти він не може, так як була своя розвідка, свої люди, які зливали інформацію.

Вони завжди готові були стояти на життя, Тільки б зберегти честь України.

Ця невелика частина життя запам'ятається назавжди, адже це була перемога України над злом. Більш детально чоловік розповів у своєму інтерв'ю інформаційному порталу versii.if.ua.

Нагадаємо, У Львові прощаються із загиблим на Донбасі героєм-любив Україну під кулями і"Градами".

Як повідомляв портал Знай, Садовий згадав Хрещення з коктейлями Молотова на Майдані: так народжується нація.

Також Знай писав, Зеленський звернувся до" кіборгів", які захищали Донецький аеропорт:"зламали плани Росії".