За 2020 рік у Франківську відбулося п'ять великих подій. Про це мер Руслан Марцінків розповів в ефірі Радіо "Західний полюс".

У прямому ефірі Руслан Марцінків підкреслив, що в 2020 році Івано-Франківськ зіткнувся з кількома серйозними викликами — пандемія, руйнівна повінь і місцеві вибори.

Не дивлячись на це мер вважає, що Франківськ зміг домогтися багато чого в цьому році і поділився п'ятьма основними досягненнями міста.

1. Відмінно тримається в період пандемії.

"2020 рік став роком медицини. Саме життя змусило звернути увагу на цю галузь. І ми впоралися з медичною реформою, у нас жодна установа не є в мінусі" - сказав Русчлан Марцінків.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

2. Продовження транспортної реформи.

"19 нових автобусів вдалося придбати за цей рік. А це в свою чергу нові маршрути. Франківський комунальний транспорт розвивається, ми ввели електронний квиток. Вже дали завдаток за будівництво нової тролейбусної лінії, яка з'єднає Бам і Пасічну." - додав мер Франківська.

Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook

3. Освіта.

"У нас на сьогодні 12 дитячих садків і 4 школи відремонтовані за програмою НЕФКО. Збережено професійно-технічну освіту, всім педагогам вчасно виплачена зарплата і збережені всі надбавки." - зазначив Руслан Марцінків.

4. Благоустрій та інфраструктура.

"Більше 60 дворів вдалося зробити, 12 доріг відремонтувати, продовжені роботи в парку." - підкреслив глава Франківська.

5. Створення ОТГ.

"До нас приєдналося 18 сіл. І в принципі у Франківську це сталося без конфліктів, як це було в інших обласних центрах." - додав Руслан Марцінків.

Нагадавши, харків'яни зняли покійного Кернеса в кліпі, рядки чіпляють за живе: "Яким він хлопцем був..."

Як повідомляв портал "Знай.uа", мер Клічук взяв карту України і звернувся до чернівчан: "Для мене честь приєднатися..."

Також, "Знай.uа" писав, Кличко повернув киянам 30 мільйонів і вибачився: "Як і обіцяв"