У Франківську мешканці скаржаться на котельню монастиря. Про це розповіли в репортажі видання "Суспільне".

Повідомляється, що мешканці будинку №46 по вулиці Івиасюка у Франківську скаржаться на те, що їдкий дим з котельні монастиря по сусідству отруює повітря по всій вулиці.

Читайте Знай в Google News!

За словами жителів, димоходи котельні дуже близько розташовані до будинків і кожен раз, коли дме вітер, їдкий дим потрапляє в квартири. Крім цього він має досить неприємний запах і може бути шкідливий для здоров'я.

"Вранці дитина встає і каже, що це таке пахне. Просто пахне димом. Одяг на балконі також пахне димом. Це не нормально. Церква повинна прислухатися до інших жителів і прийняти якесь рішення."- розповів місцевий житель Олександр Касапчук.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Франківчани скаржаться на котельню монастиря: Суспільне
Франківчани скаржаться на котельню монастиря: Суспільне
Франківчани скаржаться на котельню монастиря: Суспільне

Під час зустрічі з мешканцями будинку №46 настоятель монастиря Андрій Цикало розповів, що котельня працює на дровах, що не є порушенням закону. Він додав, що газові котли в монастирі вийшли з ладу і запропонував франківчанам встановити нові і допомогти храму з оплатою за газ.

"Церква живе з пожертвувань. Разом з парафіянами розпоряджаємося і робимо ті чи інші речі. І зараз викидати гроші або шукати гроші невідомо звідки ми не можемо, тому що зараз їх ніхто не дасть" - сказав Андрій Цикало.

В результаті представники церкви та мешканці будинку не дійшли згоди. Однак Франківчани не збираються це так залишати і мають намір написати звернення до міської ради.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, травми на льоду: покрокова інструкція, як "вибити" гроші з комунальників

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Rozetka знайшли російські національні костюми: "зроблено, бл * ть, в Україні"

Також, "Знай.uа" писав, у Харкові машини обнесли на штрафмайданчику під носом у копів: "злодії-невидимки?"