В Івано-Франківську військові льотчики виховують військових собак. Про це розповіли в репортажі ТСН.

Собак породи Німецька вівчарка військові льотчики Франківська виховують вже рік. Їх звуть-Кольт, Курт, Крон, Кінг, Кеті і Лотта.

Читайте Знай в Google News!

У кожної собаки є власні відмінні риси. Наприклад Кеті спец з пошуку вибухівки. Кінологи помітили, що вона дуже любила шукати різні речі і тепер в тренуваннях використовують справжню вибухову речовину. Собака завжди знаходить його без вагань.

Кольт - дуже хороший охоронець. Його з дитинства вчать знешкоджувати диверсантів і тепер пес відпускає зловмисника лише коли той здається.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Кінологи кажуть, що для військових собак дуже важливо не бояться звуку пострілів і гулу літаків. Однак безстрашності їх навчити не можна, вона передається тваринам генетичним шляхом.

Франківські льотчики виховують собак, кадр з репортажу ТСН: YouTube
Франківські льотчики виховують собак, кадр з репортажу ТСН: YouTube
Франківські льотчики виховують собак, кадр з репортажу ТСН: YouTube

"Була легендарна їхня бабуся Юта-Севі. Коли була повінь 2008 року, я опинився на Дністрі. Якби Юта біля мене не була, я б зараз з вами не розмовляв. Я зміг вхопитися за холку і вона з води мене витягла" – розповідає начальник кінологічної служби Івано-Франківської бригади тактичної авіації Сергій Богатирьов.

Примітно, що з собаками під час служби спілкуються німецькою мовою. Це міжнародний стандарт і вона більш зрозуміла псам.

Льотчики кажуть, що вже звикли працювати з собаками і без них як без рук, адже в їх обов'язки входить охорона території аеродрому розміром в кілька гектарів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що кішка постійно кидала своїх кошенят і тікала в ліс. Коли з'ясувалося навіщо, господиня плакала

Як повідомляв портал "Знай.uа", чотирилапі харків'яни зможуть знайомитися за допомогою програми

Також, "Знай.uа" писав, що криваві хижаки тероризують українців, Карпати стали небезпечними