Чемпіон світу в напівмарафоні з Прикарпаття готується підкорити чергову дистанцію. Про це розповіли в сюжеті телеканалу НТК.

Повідомляється, що 66-річний чемпіон світу з напівмарафону Ігор Костюк готується пробігти марафон від Космача до Івано-Франківська.

Читайте Знай в Google News!

Ігор Костюк вже не раз побував на найпопулярніших світових марафонах і напівмарафонах, а в 2-19 році став чемпіоном світу в напівмарафоні.

Бігун народився в Космачі Івано-Франківської області і з дитинства займався біговими лижами. Також він став чемпіоном України в цьому виді спорту.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Ближче до сорока років прикарпатець захопився бігом. У свої 66 років Ігор Костюк пробіг 25 дистанцій по 42 кілометри кожна. Він каже, що досяг такого успіху завдяки регулярним тренуванням.

Ігор Костюк, кадр з репортажу НТК: YouTube
Ігор Костюк, кадр з репортажу НТК: YouTube
Ігор Костюк, кадр з репортажу НТК: YouTube

"Бігав короткі дистанції: 5 киломентров, 10 ... а про марафон, це було недосяжно. Однак завдяки регулярним тренуванням вдалося пробігти 1-й, 2-й, 10-й, 25-й..."- сказав Ігор Костюк.

Прикарпатець - бронзовий призер чемпіонату Європи, вигравав марафони в Празі, Будапешті, Кошице. Минулого року став чемпіоном світу, переміг у напівмарафоні понад 4000 учасників з 86 країн. Золоту медаль привіз з польського Торуня. Дистанцію напівмарафону в 21 км і 97,5 м пробіг за 1 один 25 хв. і 28 С. випередив на фініші 25-30-річних. Свою перемогу присвятив Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що киянка з багатодітної сім'ї завоювала титул " Міс Україна Всесвіт 2020

Як повідомляв портал "Знай.uа", Українська шаблістка Ольга Харлан п'ять разів виявилася найкращою у світі

Також, "Знай.uа" писав, що юна тернополянка взяла "срібло" на чемпіонаті Європи з боксу