ПЛР-тести не завжди показують вірний результат. Про це повідомила директор Калуської ЦРЛ Наталія Кінаш в інтерв'ю для видання "Нафтохімік Калуш".

Наталія Кінаш розповіла, що Калуська ЦРЛ працює з хворими коронавірусом з початку пандемії і за цей час в лікарні зробили безліч ПЛР-тестів, які не завжди показують вірний результат.

Читайте Знай в Google News!

За словами Наталії Кінаш, коронавірус має досить різні симптоми від пневмонії і до тромбозу. Крім того, перелік симптомів поступово розширюється і вірус знаходиться на стадії вивчення, тому медики не до кінця знають, чого очікувати.

Вона розповіла, що весь персонал лікарні періодично робить ІФА-тести, які показують наявність антитіл від коронавірусу. Якщо тест визначили, що в крові є антитіла, то з імовірністю 99% людина вже переніс захворювання.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

При цьому, згідно з дослідженнями ПЛР-тести не завжди можуть визначити наявність вірусу і 40% з них — помилкові. У цьому Наталія Кінаш переконалася на власному прикладі.

"Хоча клінічно у мене був ковід, ПЛР-тест прийшов негативний. Але на 15-ий день при здачі ІФА-тесту вже були антитіла. Загалом диференціювати звичайний грип від коронавірусу складно."- сказала Наталія Кінаш.

Згідно зі спостереженнями медиків багато хто плутає коронавірус зі звичайним грипом і не звертаються до лікаря, а також не здають тести.

Наталя Кінаш, кадр з відео: YouTube
Наталя Кінаш, кадр з відео: YouTube
Наталія Кінаш, кадр з відео: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у МОЗ пояснили питання про масове тестування

Як повідомляв портал "Знай.uа", Степанов назвав точні дати локдауну

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні за добу 15 131 нових хворих коронавірусом, 235 померло