В Івано-Франківську врятували колонію вимираючого виду кажанів. Про це розповів заступник директора з наукової роботи Галицького національного природного парку Володимир Бучко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Владимр Бучко розповів, що до нього звернулися будівельники, які проводили роботи на даху будинку по вулиці Степана Бандери, 21. Вони виявили колонію з 250 особин рідкісного виду кажанів — Вечорниці рудої, які занесені до Червоної книги.

Читайте Знай в Google News!

"Виїхав миттєво, адже не можна було втрачати ні хвилини - під загрозою загибелі була ціла колонія занесених до Червоної книги України рудих (дозорних) вечорниць (Nyctalus noctula)" - написав Володимир Бучко.

Публікація Володимира Бучка: Facebook
Публікація Володимира Бучка: Facebook
Публікація Володимира Бучка: Facebook

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тварини перебували під металевою обшивкою даху. Через настання холодів вчені не змогли врятувати всю колонію, 25 з них померли від переохолодження. Однак 225 особин були успішно доставлені в центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку.

До публікації Володимир Бучко додав відео, на якому можна побачити момент виявлення кажанів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що сотні заражених норок втекли в Данії, вірус може мутувати

Як повідомляв портал "Знай.uа", ужгородських лебедів "накачують" пивом та сміттям

Також, "Знай.uа" писав, що Дніпряни влаштували справжній рай для хвостатих безпритульників