На Прикарпатті два села закрили на карантин. Про це розповіли на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківської області у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в селі Смерклів Тлумацького району біля домашньої кози знайшли сказ. Найімовірніше причиною зараження став контакт з лисицею, який стався раніше.

Читайте Знай в Google News!

Також у селі Старуня Богородочанського району знайшли ще одну лисицю хвору на сказ. Вона самостійно наблизилася до будинків місцевих жителів.

Через виявлення тварин зі сказом села Смерклів і Старуня були визнані неблагополучними територіями і закриті на карантин.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У зв'язку з цим у Держпродспоживслужбі вирішили нагадати, що для уникнення захворювання домашніх тварин синдромом сказу необхідно щороку проводити для них щеплення.

Якщо у тварини з'явилися симптоми захворювання, то його необхідно терміново відвезти на огляд до ветеринарів.

Також якщо домашній вихованець контактував з дикою твариною, про це необхідно повідомити ветеринарам. Ця інформація допоможе запобігти зараженню і врятувати життя улюбленця.

Публікація Держпродспоживслужби: Facebook
Публікація Держпродспоживслужби: Facebook
Публікація Держпродспоживслужби: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що тернополянка з козами стала зіркою YouTube

Як повідомляв портал "Знай.uа", хлопець сфотографував кота і відкрив портал в пекло

Також, "Знай.uа" писав, що голодний Лебідь влаштував "вилазку" у двір Запорожця