Багато людей обожнюють різні супи, адже це блюдо крім гарного смаку відмінно впливає на травлення. Однак мало хто знає, що суп можна готувати з дуже різних і на перший погляд здавалося б несумісних інгредієнтів. У виданні "Stravy.net" опублікували рецепт супу з куркою і яблуками.

Смак у цієї страви спершу може здатися дуже незвичайним, проте розсмакувавши розумієш, що суп дуже смачний. Він відмінно підійде, щоб розбавити повсякденне меню і порадувати сім'ю чимось новеньким.

Для приготування супу з куркою і яблуками необхідно підготувати ряд інгредієнтів:

  • Курка - 0,5 шт.
  • Приправа каррі - 1 ч. л.
  • Лист лавровий - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Рис - 2 ст. л.
  • Масло - 2 ст. л.
  • Горошини чорного перцю - 8 шт.
  • Зіра - щіпка
  • Сіль - за смаком,
  • Яблука кислосолодких сортів - 400 г
  • Сметана - 150 г,
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Нарізаний кріп - 1 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики,
  • Морква - 1 шт.

Курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

1. Помиту курку необхідно покласти в каструлю, залити 1,5 літрами води, поставити на плиту і довести до кипіння. З поверхні води потрібно зняти піну, додати перець-горошок, знизити вогонь на середній і варити ще 30 хвилин. За 5-7 хвилин до закінчення варіння в бульйон необхідно додати сіль.

2. Очищені цибулю, моркву і часник потрібно нарізати на частини . Лук-півкільцями, морква — дрібною соломкою, часник — подрібнити. На розігріту сковорідку з маслом покласти цибулю і обсмажувати його близько 4 хвилин. Потім додати моркву з часником і обсмажувати ще 5 хвилин.

3. Курку потрібно вийняти з бульйону, дати їй охолонути і очистити її від шкіри. Потім м'ясо нарізати на шматочки і відкласти в сторону.

4. Необхідно промити рис, покласти його в киплячий бульйон і варити близько 20 хвилин.

5. Яблука необхідно очистити від шкірки і натерти на крупній тертці попередньо видаливши серцевину. Потім їх потрібно помістити в маленьку каструльку, залити одним ополоником бульйону, накрити кришкою і варити близько 5 хвилин.

6. У каструлю з бульйоном потрібно додати обсмажені овочі і варити їх 8 хвилин. Потім до них додати яблучну масу, курку, лавровий лист, каррі і зіру. Все це посолити за смаком і варити 5 хвилин під закритою кришкою.

7. Жовтки потрібно збити разом зі сметаною і заправити ними суп. Потім прогріти його одну хвилину не доводячи до кипіння і можна подавати до столу.

Курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, м'ясо "для богів" на Новий Рік - запікаємо з грибами і оливками

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніжна оселедець за дві години - рецепт божественного маринаду

Також, "Знай.uа" писав, викиньте ковбасу! Топ-5 головних помилок у приготуванні "jлів'є"