Багато людей обожнюють різні супи, адже це блюдо крім гарного смаку відмінно впливає на травлення. Однак мало хто знає, що суп можна готувати з дуже різних і на перший погляд здавалося б несумісних інгредієнтів. У виданні "Stravy.net" опублікували рецепт супу з куркою і яблуками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСмак у цієї страви спершу може здатися дуже незвичайним, проте розсмакувавши розумієш, що суп дуже смачний. Він відмінно підійде, щоб розбавити повсякденне меню і порадувати сім'ю чимось новеньким.
Для приготування супу з куркою і яблуками необхідно підготувати ряд інгредієнтів:
- Курка - 0,5 шт.
- Приправа каррі - 1 ч. л.
- Лист лавровий - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Рис - 2 ст. л.
- Масло - 2 ст. л.
- Горошини чорного перцю - 8 шт.
- Зіра - щіпка
- Сіль - за смаком,
- Яблука кислосолодких сортів - 400 г
- Сметана - 150 г,
- Яєчні жовтки - 2 шт.
- Нарізаний кріп - 1 ст. л.
- Часник - 2 зубчики,
- Морква - 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Помиту курку необхідно покласти в каструлю, залити 1,5 літрами води, поставити на плиту і довести до кипіння. З поверхні води потрібно зняти піну, додати перець-горошок, знизити вогонь на середній і варити ще 30 хвилин. За 5-7 хвилин до закінчення варіння в бульйон необхідно додати сіль.
2. Очищені цибулю, моркву і часник потрібно нарізати на частини . Лук-півкільцями, морква — дрібною соломкою, часник — подрібнити. На розігріту сковорідку з маслом покласти цибулю і обсмажувати його близько 4 хвилин. Потім додати моркву з часником і обсмажувати ще 5 хвилин.
3. Курку потрібно вийняти з бульйону, дати їй охолонути і очистити її від шкіри. Потім м'ясо нарізати на шматочки і відкласти в сторону.
4. Необхідно промити рис, покласти його в киплячий бульйон і варити близько 20 хвилин.
5. Яблука необхідно очистити від шкірки і натерти на крупній тертці попередньо видаливши серцевину. Потім їх потрібно помістити в маленьку каструльку, залити одним ополоником бульйону, накрити кришкою і варити близько 5 хвилин.
6. У каструлю з бульйоном потрібно додати обсмажені овочі і варити їх 8 хвилин. Потім до них додати яблучну масу, курку, лавровий лист, каррі і зіру. Все це посолити за смаком і варити 5 хвилин під закритою кришкою.
7. Жовтки потрібно збити разом зі сметаною і заправити ними суп. Потім прогріти його одну хвилину не доводячи до кипіння і можна подавати до столу.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, м'ясо "для богів" на Новий Рік - запікаємо з грибами і оливками
Як повідомляв портал "Знай.uа", ніжна оселедець за дві години - рецепт божественного маринаду
Також, "Знай.uа" писав, викиньте ковбасу! Топ-5 головних помилок у приготуванні "jлів'є"