У Франківську представники ресторанного бізнесу потроїли протест біля будівлі обласної поліції. Про це розповіли у виданні "Галка".

Причиною протесту стало введення "карантину вихідного дня" в Україні через який на вихідних повністю закриваються всі заклади громадського харчування.

Читайте Знай в Google News!

Люди не задоволені рішенням уряду і просять дати їм можливість працювати. Від поліцейських мітингувальники вимагають зрозуміти їх і припинити зупиняти роботу закладів.

Серед учасників протесту можна помітити директорів і співробітників закладів громадського харчування з плакатами: "Людина їсть не тільки в будні", "Карантин вихідного дня – це мільйон людей без роботи", "Наші діти голодують", "Немає роботи – немає податків" та іншими.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ресторатори влаштували акцію протесту у Франківську, фото: Галка
Ресторатори влаштували акцію протесту у Франківську, фото: Галка
ресторатори влаштували акцію протесту у Франківську, фото: Галка

"У кожного з нас є сім'ї, які треба годувати, повинні платити комунальні послуги, податки.. А звідки взяти гроші? Ми не проти карантину як такого, але це має бути узаконено нормально. Повинен бути повний локдаун на тиждень-два, а не Ось ця ось незрозуміла ситуація. Виходить, що вірусу вдень у нас немає, а ввечері є? У вихідні не можна працювати, а по буднях можна? Дайте нам працювати нормально!"- сказав під час мітингу представник Асоціації рестораторів Івано-Франківська.

Ресторатори влаштували акцію протесту у Франківську, фото: Галка
Ресторатори влаштували акцію протесту у Франківську, фото: Галка
ресторатори влаштували акцію протесту у Франківську, фото: Галка

Ресторатори кажуть, що подібні заходи не зможуть принести істотної користі і лише призведуть до закриття підприємств. Вони просять "Кабмін" скасувати "Карантин вихідного дня" і кажуть, що дотримуються всіх санітарних норм встановлених урядом. На знак протесту ресторатори стукають ложками по каструлях і кричать: "Маємо право працювати"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що закарпатські священики виженуть парафіян з церкви, навіть у Бога карантин

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні за добу 11 787 нових хворих коронавірусом, 172 померло

Також, "Знай.uа" писав, що Андрій Садовий пояснив, чому Львів ігнорує карантин