В Івано-Франківську не вистачає лікарів. Про це розповіла голова управління охорони здоров'я Марія Бойко під час оперативної наради.

Повідомляється, що в Івано-Франківську налічується 900 лікарів з яких 200 — рентгенологи та лаборанти, які не можуть лікувати хворих з коронавірусом. З решти 700 лікарів, близько 100 знаходяться в декретній відпустці або на лікарняному.

Читайте Знай в Google News!

"700 осіб - це ті, які можуть надавати допомогу. Все, їх більше немає. Їх не можна взяти на вулиці. Це наш ліміт. Медичних сестер-1300. А жителів Івано-Франківської ОТГ - 270 тисяч. А ще є довколишні райони, які мають честь лікуватися в наших закладах. У нас може бути колапс. У нас будуть ліжка, будуть медикаменти та харчування, але у нас не буде лікарів" - сказала Марія Бойко.

Марія Бойко, кадр з оперативної наради: Facebook
Марія Бойко, кадр з оперативної наради: Facebook
Марія Бойко, кадр з оперативної наради: Facebook

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Голова Франківська Руслан Марцінків підкреслив, що за відсутності лікарів лікувати хворих будуть ті, хто хоч трохи в цьому розбирається, як було при інших епідеміях.

"Були ж епідемії тифу, іспанок, ше якоїсь біди. Хтось, хто хоч трошки був у курсі, - лікував. Ну, то доведеться так робити, а що? Головне, щоб були антибіотики. А ліжка? Ліжка і на заводі можна розкласти, якщо там тепло " - сказав Руслан Марцінків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікар-пульмолоног Світлана Гук розповіла про ознаки коронавірусу

Як повідомляв портал "Знай.uа", Covid змушує чернівецьких лікарів діяти жорстко, рятують життя з останніх сил

Також, "Знай.uа" писав, що ВООЗ назвали терміни, коли світ зможе відпочити від covid-19