В Івано-Франківську рятувальники знешкодили кілька боєприпасів часів Другої світової війни.

Читайте Знай в Google News!

Про подробиці події розповідає прес-служба ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Повідомляється, що мінометна міна часів Другої світової війни була виявлена днями, на вулиці Гоголя в Івано-Франківську. Знайти мінометну міну 82 мм вдалося місцевим жителям на присадибній ділянці одного з приватних домоволодінь.

мінометна міна / скріншот з відео
мінометна міна / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ще один аналогічний предмет (мінометна міна 82 мм) був виявлений на відкритому лісовому масиві в той же день. Це сталося в урочищі 5-й кілометр у селищі Ворохта Яремчанської міськради.

Обидва боєприпаси були знешкоджені силами вибухотехніків управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Хмельниччині знайшли бомби Гітлера. Піротехніки ГУ ДСНС знищили 3 мінометних міни часів Другої світової війни та додатково виявили ще 14 одиниць.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Харковом дитина знайшла дивний предмет і позбулася руки. У селі Коробочкине дитина гралася у дворі приватного будинку. Хлопчик жбурнув у паркан "невстановлений предмет" і той вибухнув.

Також Знай.иа писав, що незабаром на Львівщині запрацює музей загиблих літаків часів Другої світової війни. Зазначається, що для індивідуальних відвідувачів вхід безкоштовний. На місці можна замовити екскурсію.