Незважаючи на оголошений "режим тиші", на Донбасі продовжують гинути українські військові.

Читайте Знай в Google News!

Про важливі події українсько-російської війни розповідає видання "Радіо Свобода".

Повідомляється, що в ніч на 30 жовтня через прицільний гранатометний обстріл з боку угруповання "ДНР" біля села Водяне загинуло двоє українських військовиків. Цієї ж ночі двох бійців ЗСУ поранили. В цілому, з дня оголошення "повного всеосяжного перемир'я" 27 липня, на Донбасі загинуло вже троє українських службовців.

Командир ООС Валерій Кравченко заявив, що"обстріли доводять, що противник не має мети досягнення миру". Водночас Україна скликала термінове засідання підгрупи безпеки ТГК щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Як повідомили ЗМІ, на ньому бойовики знову наполягатимуть на спільному інспектуванні українських позицій в рамках так і не створеного "координаційного механізму".

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Ще за два дні до загострення ситуації на Донбасі, Росія пообіцяла Україні дотримуватися режиму тиші і погодилася підготувати разом "план дій з метою розблокування переговорів". Крім цього, росіяни підтримали ідею Києва від 10 листопада про відкриття двох пунктів пропуску на лінії розмежування – в щасті і в Золотому. Останній мав стати першим автомобільним КПВВ у Луганській області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українські воїни продовжують терпіти бомбардування гранатометами від окупантів.

Як повідомляв портал Знай.иа, віце-прем'єр назвав Донбас " раковою пухлиною "і запропонував його"ампутувати".

Також Знай.иа писав, що Дмитро Разумков заявив, що для України важлива співпраця в рамках ОБСЄ.