В Івано-Франківській області викрили злочинну схему з крадіжки спирту, яку влаштували місцеві чиновники. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Як зазначається, на одному з державних підприємств чиновники-крадії викачували до 40 тон спирту кожного місяця.

“Служба безпеки України викрила посадовців одного з державних підприємств Івано-Франківщини на незаконному виготовленні та збуті необлікованого спирту”, – йдеться у повідомленні.

Виявилося, що незаконна діяльність тривала весь 2020 рік. Керівництво підприємства за готівку купувало зерно у місцевих виробників, не документуючи цей факт. Із закупленого зерна завод виготовляв “лівак” та незаконно його реалізовував.

Щоб відвантажувати нелегальний спирт, злочинці «врізалися» в один з елементів промислового комплексу і через нього відкачували до 40 тон спирту кожного місяця. Продукцію вивозили з заводу вночі, автоцистернами.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Фальсифікований алкоголь продавали через магазини та заклади громадського харчування.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Співробітники СБУ затримали вантажівку, що везла 19 тон необлікованого спирту. Всіх, причетних до схеми, затримали.

"Його миші випили!", - сміються у коментарях українці.

Нагадаємо, раніше під Харковом чиновники накрали зерна на 2 мільйони - на мишей зіпхнути не вдалося.

Як повідомляє портал «Знай.uа» СБУ та Служба фінмоніторингу викрили потужний "конверт": державні гроші перетворювалися на власність корупціонерів

Також «Знай.uа " писав, що У Харкові онкохворим впарювали" вітаміни " замість ліків-цинічна схема приголомшила Україну