Село На Прикарпатті йде під воду. Про це розповіли в репортажі "Свідок" на телеканалі ICTV.

Повідомляється, що в селі Кропивник Калуського району виникла величезна просадка землі і з'явилося величезне озеро. В результаті вже 6 гектарів землі опинилися під водою і тепер ці території не підходять для ведення сільськогосподарської діяльності.

Читайте Знай в Google News!

"Якби у нас була придатна земля для вирощування рису, то ми б його вирощували на полях. А для картоплі, пшениці і для іншої традиційної сільськогосподарської продукції, яка сьогодні вирощується у нас, вона непридатна", – розповів. о. сільського голови Кропивника Михайло Барнич.

Михайло Барнич, кадр з репортажу Свідок: YouTube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Для села ця подія стала справжньою екологічною катастрофою. Вода повністю затопила дорогу, електроопору і шахту. Останнім часом земля почала просідати дуже швидко і село вже оголосили епіцентром екологічного лиха.

Чому земля в цьому місці просідає, для місцевих жителів не є секретом. Справа в тому, що під землею знаходяться занедбані шахти, які залишило підприємство з видобутку калійної солі. Висота цих пустот становить близько 100-130 метрів.

Раніше в цій місцевості працювало підприємство, яке добували Мінеральні добрива. Після його закриття в 70-х роках залишилися шахти, які з того часу ніхто не перевіряв. Жителів села роками готують до переселення, проте весь час це відкладають.

затоплене село Кропивник, кадр з репортажу Свідок: YouTube

"Як тільки починаються вибори, всі приходять. Вибори закінчуються – все забувається", - каже місцевий житель Іван Боднарчук

У Калуській ОТГ звернули увагу на дану проблему і почали моніторити осідання землі. Однак це все, на що вистачило коштів з бюджету.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Львів огорнув чорний дим, рятувальники летять як вітер

Як повідомляв портал "Знай.uа", Тернопільський парк заполонили чорні змії

Також, "Знай.uа" писав, що Українців чекає неприємний сюрприз у платіжках