На Прикарпатті родина перетворила будинок на музей музичних інструментів. Про це розповіли в репортажі телеканалу НТК.

Повідомляється, що сім'я з села Печеніжин на Прикарпатті розмістили у своєму будинку близько ста музичних інструментів і зробили музей. Відвідувачам пропонують не тільки подивитися на інструменти, а й навчитися грати на них, адже сім'я Сметанюков грає практично на всіх експонатах.

Читайте Знай в Google News!

Музей Микола Сметанюк з дружиною зробили ще в 2016 році. Чоловік каже, що зібрати колекцію музичних інструментів мріяв з дитинства. Він їх купує, обмінює або отримує в подарунок.

"Є такі музичні інструменти, що люди приносять, що нічого з ними не можуть зробити. Я їх реставрую і привожу в нормальний стан" - сказав Микола Сметанюк.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Микола Сметанюк. кадр з репортажу НТК: YouTube

Серед експонатів музею можна зустріти традиційні, стародавні, сувенірні та унікальні майстрові інструменти. Серед них: скрипки, бандури, гітари, піаніно, цимбали, дудки, трембіти, баяни, волинки, флейти та багато інших.

Кожен відвідувач може спробувати зіграти на будь-якому інструменті. Крім того Микола Сметанюк може навчити охочих зіграти щось елементарне на будь-якому експонаті, якщо вони не вміють.

Чоловік називає свій музей унікальним, адже він зміг розмістити безліч інструментів на декількох квадратних метрах. Микола не збирається зупинятися на досягнутому і поступово розширює колекцію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що український майстер вирушив до Книги рекордів на в'язаному велосипеді

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Тернопільщині можуть закрити музей героїв АТО

Також, "Знай.uа" писав, що Дніпровський умілець перетворив "Запорожець" на будинок на колесах