У Карпатах вирішили промаркувати всі гори, аби туристи не губилися та не блукали. Про це в соцмережі Facebook написав гірський рятувальник Василь Фіцак.

Він зазначив, що загалом встановили чотири десятки стовпів, а також понад сотню табличок.

“Так, на відрізку маршруту від зони лісу зі сторони Марічейки до вершини – 13 стовпів зі знаками маркування і нумерацією. Відрізок від вершини Попівана до перемички під Смотричем 27 стовпів. В лавинонебезпечних місцях встановлено чотири попереджувальні таблиці”, – повідомив Фіцак.

Фото, Facebook
Фото, Facebook

Фото, Facebook
Фото, Facebook

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Фото, Facebook
Фото, Facebook

Фото, Facebook
Фото, Facebook

Фото, Facebook
Фото, Facebook

Фото, Facebook
Фото, Facebook

Також за кошти меценатів планують роздрукувати таблиці та картосхеми маршрутів. Їх встановлять в Шибеному, Дземброні та горі Піп Іван.

Планується замінити стенд із картосхемою туристичних маршрутів в селищі Дземброня.

Зазначається, що маркування маршрутів - ініціатива фундації “Карпатські Стежки”, яку підтримали рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення та волонтери.

«Дякую дуже, вкрай потрібне взимку», «Крутяк! Дуже вдячний! Це явно полегшить і зробить безпечнішим підйом взимку в туман на Попіван, звісно з інструктором!», «Святі люди!», - зазначають українці.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Хмельниччині знайшли залишки давньої фортеці, це може переписати історію. На території державного заповідника "Меджибіж", який розташований у Хмельницькій області, вченим вдалося знайти стародавні залишки фортеці, їй близько 700 років, і вона служила захистом від ворогів.

Також портал Знай.uа писав, що біля Софії Київської знайшли неймовірну звістку з минулого: "Чекає з 5 століття" З усіх знахідок, зроблених на території заповідника "Софія Київська", ця - найдавніша.

Також портал Знай.uа писав, що парк під Києвом окупували руді бестії - риються в урнах і обожнюють морозиво. Лисиці були змушені перебратися ближче до людей.