В Україні дозволять роботу шкіл під час карантину. Про це в коментарях для шоу "Сніданок з 1+1" розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Маским Степанов повідомив, що в Україні змінилися правила карантину і умови для розподілення в ту чи іншу зону для регіонів. Рішення про закриття шкіл, дитячих садків та зупинку руху громадського транспорту тепер прийматимуть Державна та регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з новими правилами тепер не буде обов'язкового закриття шкіл і дитячих садків.

"У зеленій, жовтій і помаранчевій зонах карантину, якщо 50% класів (або груп в дитсадках) в конкретній школі пішли на самоізоляцію, то закривається весь навчальний заклад" - розповів Максим Степанов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Максим Степанов в студії Сніданку з 1 + 1: YouTube

Міністр додав, що регіональна і державна комісії також регулюватимуть і роботу транспорту. Крім того, більше не буде жорстких обмежень щодо перевезення пасажирів у червоній зоні.

"Є завантаженість ліжок. Якщо в регіоні заповненість більше 75% п'ять днів поспіль, то він переходить в помаранчеву зону. Це стосуватиметься всієї області. Змінили також критерій щодо кількості нових хворих. Раніше у нас був чіткий показник, коли відбувається перехід. Зараз це відбуватиметься на рівні міста чи районів. Якщо рівень захворюваності коронавірусом в п'ять разів перевищує середній по Україні протягом 14 днів, то населений пункт переходить в червону зону" - додав Максим Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що тернополяни масово наплювали на карантин і втратили великі гроші

Як повідомляв портал "Знай.uа", "червоні" хмельничани погрожують судом Зеленському

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові "голі" першокурсники масово забили на карантин