У Карпатах виявили унікальний старий будинок. Про це розповів мандрівник Олег Добко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в Карпатах на масиві Свидовець Рахівського району, на висоті 1600 метрів мандрівники виявили унікальну будову — будиночок вівчарів. Унікальність цього будиночка полягає в тому, що він знаходиться на великій висоті і всередині має вісім кутів.

Читайте Знай в Google News!

Чоловік підкреслив, що подібні будови зараз можна виявити лише в книгах з етнографії Гуцульщини. Також Олег вважає, що не дивлячись на вік і зовнішній вигляд, будиночком користуються в літній період.

Хатина в Карпатах, фото: Facebook Олег Добко

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Такі приміщення вівчарі називають колибами - це будинок пастухів на полонині, який призначений для догляду за худобою, протягом теплої пори року.

Бувають також колиби лісорубів, проте зараз їх майже не залишилося, адже повністю змінився стиль господарювання в лісозаготівельній галузі.

У такому будинку зазвичай немає вікон і підлоги. У ньому можуть проживати від 2-х до 8-ми чоловік. У центрі будівлі відведено місце для багаття - "ватри". Уздовж стін розташовані дерев'яні полиці для речей і лежаки. У даху будиночка зроблено спеціальний отвір для відводу диму.

Хатина в Карпатах, фото: Facebook Олег Добко

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові найстаріша церква повстане "з попелу"

Як повідомляв портал "Знай.uа", замки України стануть локацією для корпоративів

Також, "Знай.uа" писав, що у Тернополі старенька церквушка повстала "з попелу"