Лікарні на Прикарпатті закупили ліки за ціною в кілька разів дорожче ринкової. Про це розповіли у виданні "Наші гроші".

Йдеться про антибіотик Метронідазол №20, по два блістери на 10 таблеток в упаковці, який ТОВ "Укрмедекспорт" продало двом лікарням Франківська за ціною 51,71 гривні за упаковку. При цьому середня ціна цих ліків в аптеках становить 33,49 гривні за упаковку.

Читайте Знай в Google News!

Даний антибіотик виготовляють українські АТ "Лубнифарм" і ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я"".

У добірку видання потрапили 57 закупівель даного преапарату, які здійснили різні лікарні, інтернати та інші замовники з різних областей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За підсумками порівняння, за найвищими цінами Метронідазол закупили в "Центральній міській клінічній лікарні "Івано-Франківської міської ради та в КНП "Галицька лікарня" Галицької міської ради Івано-Франківської області. Для цих установ ціна на препарат склала 51,71 гривень, що на 54% дорожче ринкової ціни.

Засновницею ТОВ "Укрмедекспорт" на Прикарпатті вказана Ольга Билів. Однак раніше, згідно з даними "YouControl" в засновниках компанії вказувалася дружина колишнього міністра енергетики Ігоря Насалика — Гузял Насалик. Ольга Билів є кумою родини Насалик, що колишній міністр особисто підтвердив в інтерв'ю для місцевого видання.

У той час, коли Ігор Насалик перебував на посаді мера Калуша, компанія, яку заснувала його дружина, виграла безліч тендерів на постачання медикаментів до місцевої лікарні, не дивлячись на завищену вартість препаратів.

За даними Реєстру державних закупівель "Prozorro", за останні чотири роки ТОВ" Укрмедекспорт" взяло замовлень на 97,58 мільйонів гривень.

закупівлі метронідазолу: Наші гроші

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що харків'янам з цукровим діабетом "підписали вирок", інсуліну немає

Як повідомляв портал "Знай.uа", хвора коронавірусом Тимошенко дала про себе знати

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові "Доступні ліки" впарювали за ціною імпортних