Мама загиблого героя розповіла про загибель сина. Про це повідомили на порталі "Gazeta.ua".

Мама загиблого українського героя Олександра Дубчака Наталія Дубчак, розповіла, що дізналася правду про смерть сина. Олександр загинув 14 лютого 2015 року. Через рік жінці зателефонував товариш сина, який розповів, що її сина перебило навпіл кулеметною чергою, коли він відвернув увагу ворога.

Читайте Знай в Google News!

"Російські солдати знали куди стріляти — нижче броника" - розповіла Наталія Дубчак.

Примітно, що Олександр Дубчак народився в Росії і сім'я прожила там деякий час. Пізніше вони переїхали в Україну, де Наталя, будучи військовослужбовцем, склала присягу на вірність Україні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Коли ми переїхали в Україну і син перейшов на українську, то жартував: "Мам, я з дитинства відчував, що російська - не моя"" - додала мама героя.

Олександр завжди хотів потрапити в армію, проте йому відмовляли через викривлення хребта.

У квітні 2014-го його прийомного сина призвали на службу і визначили в другий батальйон Нацгвардії. Після цього Олександр зрозумів, що не може сидіти вдома і повинен захищати країну.

Після кількох невдалих походів у військкомат, у віці 32 роки його все ж прийняли на службу в 95-ту бригаду.

"Син мене дуже оберігав - ніколи не дзвонив, якщо десь стріляли. Коли їх перекинули на передову, два тижні обманював, говорив, що потрапили у взвод забезпечення в штабі. Я ще й переживала, що він рветься на війну, а його залишили в тилу. Але через два тижні я почула біля телефону постріли і все зрозуміла."- додала Наталя.

Олександр Дубчак з мамою, фото: проект Arts & Rights

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві з Алеї Герої Небесної Сотні зник портрет чернівчанина

Також, "Знай.uа" писав, що Миротворець з Хмельниччини підняв рідний прапор на найвищій точці Кіпру