Руслан Марцінків подає до суду на Кабмін за внесення Івано-Франківська до "Червоної зони" карантину. Про це глава міста заявив у відеозверненні на своїй сторінка у соцмережі Facebook.

Марцінків заявив, що постанова уряду суперечить законодавству України. До того ж поділ країни на зони карантину знаходиться в компетенції Ради. При цьому визначення Франківська в "червону зону" суперечить інтересам його жителів. У зв'язку з цим Марцінків вважає, що Кабмін перевищив свої повноваження.

Читайте Знай в Google News!

"Це дає підстави міській раді Івано-Франківська звернутися з позовом до суду і скасувати постанову Кабміну, якою оголошена червона зона. Зокрема це буде позов до Київського окружного адміністративного суду" - сказав Руслан Марцінків.

Руслан Марцінків, кадр з відеозвернення: Facebook

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також глава Франківська не згоден з показниками, які Кабмін використовує для розподілу регіонів України на зони карантину. Він вважає, що показники не є об'єктивними і не відображають реальної ситуації.

"Звертаюся до президента, скасувати ці непродумані показники і все таки рішення приймати з розрахунком реальних показників, а не просто статистики щодо заповненості ліжок або кількості тестувань" - додав Руслан Марцінків.

Якщо Марцінків зможе виграти суд, це буде унікальний випадок, який послужить прикладом для інших. Варто зазначити, що голова Франківська має рацію — Кабмін не повинен приймати рішення, які входять до компетенції Ради.

Оперативно про стан справ | 31.08.20

Оперативно про стан справ | 31.09.20

Geplaatst door Руслан Марцінків op Zondag 30 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Тернопіль ризикує потрапити в " червону зону"

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні за добу 2 141 нових хворих коронавірусом, 30 померло

Також, "Знай.uа" писав, які регіони потрапили в "червону" зону з найжорсткішими обмеженнями