Українці відсвяткували День Незалежності на вершині Говерли в Карпатах. Про це розповіли в сюжеті "Спецкор" на телеканалі "2+2".

Повідомляється, що в День Незалежності України 24 серпня тисячі українців піднялися на Говерлу і цьому не змогла перешкодити навіть погана погода.

Читайте Знай в Google News!

Піднявшись на вершину багато українців дістали Національні прапори і запалювали фаєри з національними квітами.

Також група з Ковеля встановила новий рекорд - вони вишили найбільшу вишиванку для найвищого пам'ятника Тарасу Шевченку і занесли її на Говерлу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми всі повністю піднялися. Маленькі, Дорослі, Старші, на позитиві. 5 років хлопчикові, за якого мама переживала, чи підніметься він. Молодець, козак-піднявся. Ми всі разом, настрій хороший " - розповів чоловік з групи.

українці принесли вишиванку на Говерлу, кадр з репортажу Спецкор: YouTube

Вишиванку для пам'ятника Шевченку шили цілі рік. До її створення доклали руку люди з України, Франції, Німеччини та США.

Також на Говерлу піднялася і група військових, які розгорнули на найвищій вершині України свій бойовий прапор. Вони зробили це без гучних промов і вшанували пам'ять побратимів, які віддали життя за незалежність України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Ужгороді одягли у вишиванки немовлят, народжених на День Незалежності

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ніцой підловила Зеленського на дивному вчинку в найважливіший для України момент

Також, "Знай.uа" писав, що День Незалежності у Дніпрі перетворився на пекло для комунальників