Франківчани вийшли на вулиці на Яблучний Спас. Про це розповіли у виданні "Голос".

Повідомляється, що 19 серпня християни відзначають свято Преображення Господнього і франківчани не стали винятком.

Читайте Знай в Google News!

У це свято існує традиція освячувати яблука, мед та інші продукти. У зв'язку з цим жителі Франківська вийшли на вулиці з кошиками, щоб взяти участь в цьому обряді.

Примітно, що людей не злякало навіть порушення заходів карантину і вони зібралися в місті у великій кількості.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У репортажі "Голос ТВ" опуболікували відео, в якому можна побачити заповнені людьми вулиці Івано-Франківська.

Франківчани вийшли на вулиці в Яблучний Спас, кадр з репортажу Голос ТВ: YouTube

Преображення Господнє - одне з дванадцяти найбільших свят у християнстві, встановлене на честь одкровення божественної сили Христа своїм учням. Події Преображення описують відразу три євангеліста - Матей, Марко і Лука. Преображення Господнє, згідно з Євангелієм, відбулося перед голгофськими стражданнями Ісуса Христа.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі водій маршрутки нахабно ігнорував правила карантину і насміхався над проханнями пасажирів, надіти маску.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Львівщині місто, яке визнали червоною зоною карантину відмовилося посилювати карантинні заходи.

Також, "Знай.uа" писав, що Хмельницький міськрайонний суд закрив справу щодо місцевої підприємниці, на яку поліція склала протокол про адміністративне правопорушення