Франківчани продовжують купатися у міському озері не дивлячись на заборони. Про це розповіли в сюжеті телекомпанії "Галичина".

Повідомляється, що міські чиновники заборонили жителям Франківська купатися в міському озері. Причиною заборони стало підвищення рівня води, яке не відповідає нормам для допуску людей у водойму.

Крім цього представники водолазної служби провели огляд озера і виявили в ньому більше ста кілограм небезпечних предметів.

Однак франківчан не лякає небезпека, яку несе купання в озері, а також покарання за порушення заборон. В даний момент на території поблизу водойми знаходиться велика кількість людей. Вони розпивають спиртні напої, грають на пляжі і пірнають у воду.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Біля озера знаходиться табличка, на якій вказано про заборону купання, однак місцеві жителі просто її ігнорують, а для деяких вона зовсім не є забороною.

"Два хлопця підійшли, я кажу: "Покажіть рішення, постанову". Вони шукали в своїх гаджетах, не знайшли та й пішли. На наступний день поставили цю табличку. Ця табличка, що, заборона чи що? Рішення нехай покажуть!" - прокоментував один з відпочиваючих.

Контроль за порядком на озері здійснюють патрульні Національної гвардії України та представники рятувально-водолазної служби. Вони здійснюють патрулювання 6 разів на день, проте можуть лише зробити зауваження порушникам.

Нагадаємо, що львів'янам заборонили смажити шашлики і сідати за кермо.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві з'явилися паркування для "оленів", люблячих штрафи.

Також, "Знай.uа" писав, що куріння вейпов боляче вдарить по гаманцях українців.