У мережі показали найстаршого ветерана ОУН в Івано-Франківській області. Інформацію про нього опублікували на сторінці "Нескорена нація" в соцмережі Facebook.

Чоловіка звуть Ілля Юрійович Сливинський. Він є почесним головою ОУН. На даний момент його вік становить 94 роки і він є найстаршим ветераном ОУН і УПА на території Івано-Франківської міської ради.

"Ілля Юркович Сливінський, Почесний Голова ОУН, найстаріший ветеран ОУН і УПА на території ІФ міськради (94 роки).Честь і Слава справжньому Герою України!" - зазначено в повідомленні.

Публікація групи Нескорена нація, скріншот: Facebook

Ілля Юрійович Сливинський народився 20 травня 1926 року. Весь його життєвий шлях - це боротьба з окупантами і зрадниками. Також він пережив розстріл працівниками НКВС.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Безліч членів його сім'ї загинули, але ніколи не здавалися і не покидали УПА. До 1990 року ветерану довелося жити під чужим прізвищем, однак з набуттям Україною Незалежності він став активним учасником Руху, а пізніше приєднався до ОУН.

Ілля Юрійович є жителем села Микитинці, якуе не полишає і досі. У 2007 році, в цьому селі, він відкрив перший на території Івано-Франківської міської ради пам'ятник Степану Бандері.

За свої заслуги він є шанованою особистістю серед українських націоналістичних організацій.

Ілля Юрійович Сливинський, фото: Facebook. Нескорена нація

Нагадаємо, що у Львові вітають зв'язкову Шухевича, яка була "вухами" голови ОУН.

Як повідомляв портал "Знай.uа" жінка-сапер пройшла Дебальцеве і продовжує щодня ризикувати собою.

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові побратим Бандери зазначив 98-річний ювілей.