На Франківщину, з дводенним візитом прибув глава ПЦУ Митрополит Епіфаній. Про це розповіли в Івано-Франкоувской ОДА.

Повідомляється, що глава ПЦУ прибув на Франківщину вчора, 19 липня. В цей день він провів молитву за упокій церкви Різдва Пресвятої Богородиці в селі Одаї Тисменицького району, відслужив Божественну літургію у храмі Положення ризи Пресвятої Богородиці у Шушарах, а також відвідав Спасо-Преображенський угорницький чоловічий монастир в селі Угорники Коломийського району.

Сьогодні, 20 липня, Эпифаний очолить панахиду за жертвами масових репресій, яка пройде в урочищі Дем'янів лаз, який розташований поблизу Івано-Франківська.

Вранці митрополит Епіфаній провів зустріч з мером Івано-Франківська Русланом Марцінківом та головою Івано-Франківської ОДА Віталієм Федорівом.

Руслан Марцінків, Митрополит Епіфаній Віталій Федорів, фото: Івано-Франківська ОДА

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Після цього він дав брифінг, на якому заявив, що народ України шукає єдності, якої можна досягти в молитві.

"Коли ми збираємося разом, то відчуваємо єдність, відчуваємо, що ми – сила, і це надихає нас творити кожен на своєму місці нашу Україну" - сказав Епіфаній.

Разом з тим він зазначив, що бажання об'єднатися в молитві не повинно суперечити правилам карантину, адже коронавірус ще нікуди не зник і є ворогом українського народу.

"Щоб не було наступної хвилі хвороби, ми повинні дуже відповідально ставитися до тих норм, які введені українським урядом. Зараз відбувається ослаблення, але ми повинні не забувати, що хвороба ще повністю не відійшла." - звернувся до парафіян Епіфаній .

Другим ворогом України митрополит Епіфаній назвав нашого сусіда — Росію. Він зазначив, що жителі країни не повинні забувати героїв Майдану і полеглих захисників, які віддали життя за об'єднання України і мирне небо над головою.

Разом з тим Епіфаній додав, що деякі люди соромляться говорити про російську агресію і назвав те, що відбувається на Сході України справжньою війною.

"Бачимо, що ворог не може заспокоїтися. Ми не хочемо війни, але, на жаль, це не від нас залежить. Ключ до цього питання не в Києві, а у наших сусідів. Вони повинні вивести війська з окупованої території, і тоді запанує мир. І тоді ми вирішимо всі внутрішні проблеми в Україні. Але бачимо, що з того боку немає ніяких бажань, щоб справедливо примиритися і завершити цю неоголошену війну", - заявив митрополит Епіфаній .

Нагадаємо, що до Львова їде друг папи Римського.

Як повідомляв портал "Знай.uа" митрополит Епіфаній терміново примчав у Львів і змусив Садового молитися.

Також, "Знай.uа" писав, що помер лідер "Українського крила" церкви митрополит Черкаський і Канівський Софроній.