Жителі Верховинського району прибули в столицю і змогли домогтися бажаного. Про це розповіли у виданні "Версії іф".

Повідомляється, що 14 липня представники Верховинського району приїхали в Киів і зібралися під будівлею Верховної Ради з метою відстояти район.

Іх головною умовою було скасування законопроекту, який передбачає об'єднання Верховинського і Косівського районів. Аргументували вони це тим, що від Вернховинского району до Косова дорога займає близько 7 годин, тоді, як згідно із законодавством вона не повинна перевищувати відстань в 60 кілометрів і час шляху до 60 хвилин.

Верховинці зібралися під Верховною Радою в національних костюмах і з етнічними інструментами. Вони три дні просили вийти президента Володимира Зеленського.

Жителі Верховинського району на мітингу під Верховною Радою, фото: Репортер

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Не дивлячись на те, що Володимир Зхеленский так і не поговорив з верховинцями, їх прохання все ж таки були почуті.

Після переговорів жителів Верховинського району з кількома депутатами, фракція "Слуга народу" попросила зняти з розгляду законопроект "Про створення і ліквідації районів".

Зібрався Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Тут депутати знову розглянули питання про конфігурації районів у всіх областях.

На засіданні комітету за створення окремого Верховинського району проголосувало 17 депутатів з необхідних 14.

Згідно з цим рішенням, Івано-Франківська область буде поділена на шість районів: Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Косівський і Верховинський.

Нагадаємо, що 37-річна Глуховчанка оголосила голодування і тепер стоїть під Офісом президента України. Компанію їй склала мешканка села Мазевка, якій 58 років. При цьому, відомо, що в четвер, 16 липня до них планують приєднатися ще земляки, і в що це переросте - поки що незрозуміло.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві під Кабмін ресторатори прийшли на мирну акцію протесту проти заборони працювати після 23:00.

Також,"Знай.uа" писав, що у Верховному суді України розглядається касаційна скарга Черновецького міської ради та секретаря міськради Василя Продана про визнання протиправним рішення про поновлення на посаді мера Олексія Каспрука.