Сьогодні у Франківську спалили опудало народного депутата Бужанського. Про це розповів депутат обласної ради Святослав Никорович на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що під час акції на підтримку української мови активісти спалили опудало депутата Бужанського, який є автором скандального "мовного" законопроекту.

"Проросійське бужанське ла*но згоріло в Івано-Франківську! Українська Галицька Партія. Івано-Франківщина - це шикарно!" - написав Святослав Никорович.

Повідомлення Святослава Никоровича, скріншот: Facebook

До повідомлення він також додав відео даного процесу. На ньому можна побачити, як активісти підпалюють чорне тканинне опудало напоминаюшее фігуру людини, у якого на місці "голови" прикріплена фотографія Бужанського. При цьому на фоні грає пісня з патріотичним посилом і видно дим у кольорах українського прапора.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Активісти підпалюють опудало Бужанського, кадр з відео: Facebook Святослав Никорович

Варто зазначити, що сьогодні в Івано-Франківську зібралася акція в підтримку української мови. Учасниками заходу стали різні громадські діячі, представники політичних партій, учасники АТО і батьки загиблих на Сході Героїв. Всього зібралося кілька сотень людей

Таким чином франківчани висловлюють протест проти закону під авторством нардепа Бужанського, який пропонує скасувати обов'язкове навчання 80% предметів у школах українською мовою.

Подібні акції пройшли не тільки в Івано-Франківську, але й в інших містах України включаючи Київ.

Нагадаємо, що під Верховною Радою відбувся черговий мітинг, і журналістам вдалося поговорити з однією з активісток, яка заявила, що вони прийшли під стіни парламенту для того, щоб показати, що українці – мобилизованная нація. І мова – одне з цих питань.

Як повідомляв портал "Знай.иа", голова партії "Батьківщина" і вічна опозиціонерка Юлія Тимошенко в середу, 15 липня, очолила акцію протесту проти гробального скорочення районів в українських містах.

Також,"Знай.иа" писав, що під будівлею Верховної Ради України знову сталася сутичка активістів з співробітниками правоохоронних органів. Учасників акції почали зупиняти поліцейські. Справа в тому, що у них були в руках пакети зі сміттям, через що і почалася бійка.