У суботу, 11 липня, на Франківщині літня жінка стала жертвою нападу отруйної змії. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

Зазначається, що рятувальникам надійшло повідомлення про жінку, яку терміново госпіталізували до Калуської центральної районної лікарні. Виявилося, що 68-річну жительку селища Збора, що у Калуському районі, вкусила змія.

Лікарі повідомляють, що наразі потерпіла перебуває у задовільному стані, її життю нічого не загрожує. За яких саме обставин стався напад небезпечної тварини на людину, у ДСНС не уточнюють.

Рятувальники нагадують, що зазвичай ранка від укусу змії не кровить, тому в якості першої допомоги достатньо накласти на її місце стерильну антисептичну пов’язку.

Варто пам’ятати, що порада про необхідність відсмоктати з рани отруту – міф, робити цього не варто, так само, як і припікати уражене місце. Краще вчасно звернутися по допомогу до лікарів – це може врятувати потерпілому життя.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що під Дніпром виявили змію у дворі приватного будинку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені знайшли в змієподібної тварюки отруйні ікла.

Також,"Знай.uа" писав, що на Львівщині повзуча тварюка вгризлася жінці в живіт.