В Івано-Франківській області в селі Лісова Слобідка виявили міни часів Другої світової війни. Про інцидент йдеться в повідомленні ДСНС Івано-Франківської області.

Рятувальники розповіли, що виявили 6 снарядів калібру 82 мм мінометні міни), 17 снарядів калібру 50 мм мінометні міни), дві протипіхотні міни ПОМЗ-2. Крім того, в сусідніх селах і районах області останнім часом знаходили та знешкоджували ручні гранати та інші снаряди часів Другої світової війни. Всі ці небезпечні знахідки були знешкоджені рятувальниками.

Крім того, в ДСНС нагадали жителям області, що при виявленні підозрілого предмету:

  • необхідно повідомити про нього рятувальникам;
  • забороняється брати його в руки і розглядати, розбирати;
  • не можна його бити і нагрівати;
  • заборонено перекочувати і переносити з місця на місце;
  • не використовувати вибухонебезпечні предмети для розведення багаття, кидати і класти в багаття.

Варто відзначити, що в Україні регулярно знаходячи розірвалися снаряди часів Другої світової. Так на Тернопільщині виявили великий артеллирийский снаряд, який пролежав у землі 70 років і погрожував вибухнути в будь-яку хвилину.

Також на Івано-Франківщині нещодавно виявили снаряд, який понад півстоліття пролежав у землі на дачній ділянці. Рятувальники також знищили його в безпечному місці.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині снаряд Другої світової погрожував цілому селу.

Знай повідомляв, що на Івано-Франківщині виявили небезпечну знахідку.

Нещодавно Знай передавав, що у львові біля порога житлової багатоповерхівки виявили снаряд.