У Польщі відмінили обов'язковий двотижневий карантин для українців, які прибувають в країну на літаках. Про це розповіли на порталі Польської прикордонної служби.

Повідомляється, що в Польщі скасували проходження обов'язкового двотижневого карантину для людей, які прибувають літаками з таких країн: Україна, Чорногорія, Грузія, Японія, Канада, Німеччина і Південна Корея.

Крім цього, після скасування санітарного контролю на внутрішніх кордонах ЄС, у Польщі немає зобов'язання проходити подальший карантин для всіх, хто потрапив в країну.

Однак, на зовнішньому кордоні Євросоюзу продовжують діяти деякі обмеження.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Так, на кордоні з Україною, Білоруссю і Росією в'їзд до Польщі все ще проходить під жорстким контролем.

Також відомо, що наземним транспортом, не проходячи карантин, до Польщі можуть потрапити окремі категорії громадян, які направляються в країну для роботи або мають посвідку на проживання в одній з країн Європейського союзу.

Варто зазначити, що з 1 липня Польща відновила авіасполучення з Україною. Вранці, в цей же день, в Київ вже прибули літаки авіакомпанії Wizz Air з Варшави, Вроцлава та Кракова.

Також польська авіакомпанія LOT раніше анонсувала відновлення перельоту з Кивева до Варшави, однак інші міста України, які обслуговувалися під час кризи, поки не будуть включені в маршрути.

Нагадаємо, що чотири курортних країни відкривають кордони для туристів

Як повідомляв портал "Знай.uа" Євросоюз продовжив заборону на в'їзд українців

Також, "Знай.uа" писав, що перші після карантину українці ступили на турецькі курорти