Сьогодні у Франківську попрощалися з видатним ученим і педагогом Василем Бойком. Про це повідомив секретар міської ради Івано-Франківська Віктор Синишин на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Синишин розповів про проведення церемонії прощання і нагадав про досягнення загиблого вченого.

"Бойко Василь Степанович з початку незалежності очолював міське об'єднання "Просвіта". Тоді "Просвіта" стала центром патріотичного виховання молоді та сформувала не одне покоління успішних франківців. Світла і вічна пам'ять!" - написав Віктор Синишин.

Повідомлення Віктора Синишина, скріншот: Facebook

Василь Бойко був заслуженим діячем науки і техніки України. Він був удостоєний Державної премії України в галузі науки і техніки, а також мав статус почесного працівника "Укргазвидобування".

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Крім цього Бойко створив власну школу і розробив новий науковий напрям, який розглядає видобуток нафти з допомогою керованих дисперсних систем.

Також вчений отримав безліч нагород за свої роботи, серед яких орден "За заслуги перед Прикарпаттям", медаль "Будівничий України", "Винахідник СРСР", премія УНГА I ступеня та відзнака міського голови Івано-Франківська "Міць та гордість міста".

Василь Бойко написав безліч наукових робіт, книг, підручників а також виконав 4 кандидатських і 3 докторських дисертації.

Фото з церемонії прощання з Василем Бойко: Facebook Віктор Синишин

Нагадаємо, раніше помер геній, засновник унікального музичного стилю

Як повідомляв портал "Знай.uа" померла легенда українського кіно

Також "Знай.uа" писав, що помер кращий друг Оззі Осборна і Deep Purple