За останню добу, 29 червня, на Прикарпатті сталося п'ять пожеж. Про це розповіли в Управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Перша пожежа сталася о 10:40 в селі Великий Ходак Верховинського району. Займання сталося в кімнаті двоповерхового будинку, на площі 30 квадратних метрів. Попередньою причиною виникнення вогню зазначено коротке замикання електропроводки. Пожежа завдала збитки: прямі — 15 тисяч гривень, побічні — 39 тисяч гривень.

Друга пожежа була зафіксована о 14:58 в селі Гончарівка Тлумацького району. Сталося загорання сміття та залишків рослинності на площі 5 квадратних метрів. Причини виникнення пожежі поки не встановлені.

Пожежники в Івано-Франківську, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Третя пожежа виникла о 15:36 в селі Вижний Березів Косівського району. Сталося загоряння стіни в житловому будинку на площі 2 квадратних метри. Причина виникнення вогню та збитки встановлюються. Вогонь було ліквідовано місцевими жителями до прибуття пожежних.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Четвертий випадок був зафіксований о 15:29 в місті Яремче по вулиці Свободи. В кухні житлового будинку сталося загорання меблів на площі 6 квадратних метрів. Найбільш ймовірною причиною виникнення вогню зазначено замикання электровытяжки. Прямі збитки встановлюються, непрямі — 24 тисячі гривень.

П'ята пожежа виникла о 18:53 в місті Городенка по вулиці Лесі Українки. Сталося загорання сміття на відкритій території, на площі 5 квадратних метрів. Причина виникнення вогню та завдані збитки встановлюються.

Пожежники в Івано-Франківську, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, що на Львівщині через негоду може впасти житловий будинок.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Дніпрі з'явилися собаки, які очищають узбережжя від сміття.

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві на Позняках слідом за вибухом спалахнула багатоповерхівка