В Івано-Франківську затримали шахрая, який представлявся співробітником поліції. Про це розповіли у виданні "Галка", посилаючись на портал поліції Івано-Франківська.

Повідомляється, що слідчі Івано-Франківського відділу поліції спільно з співробітниками кіберполіції в Івано-Франківській області та управлінням внутрішньої безпеки області під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури із залученням спецпідрозділу "КОРД" викрили 38-річного жителя Івано-Франківська у заволодінні шахрайським шляхом грошей громадян.

Затримання злочинця, фото: Національна поліція Івано-Франківської області

За словами підполковника поліції Тараса Мороза, чоловік працював за схемою "ваші родичі в поліції". Він дзвонив на телефон жертви, представлявся старшим слідчим і говорив, що її рідні в поліції.

В основному жертвами злочинця були жінки у віці, яких він легко обманював кажучи, що за "звільнення" рідних потрібно швидко перерахувати йому гроші.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Відомо, що за даною схемою він працював з 2018 року і вже обдурив близько 50 осіб. Загальна сума, яку чоловік отримав незаконним шляхом, становить близько півмільйона гривень.

"За ці гроші чоловік придбав житло і машину. До шахрайства він залучив свою 34-річну співмешканку. Поки точно відомо про постраждалих з Дніпровської та Полтавської області. Шахрай діяв майстерно, тримав зв’зв'язок з потерпілими, щоб вони не могли зв'язатися з “затриманими” рідними", - додав Мороз.

Чоловіка затримали, коли він знімав гроші з картки. При цьому він не користувався власними рахунками. Шахрай знайомився з випадковими людьми і використовував їх рахунки.

Карти шахрая, фото: Національна поліція Івано-Франківської області

Протягом дня шахрай здійснював від 300 до 400 дзвінків

"Він набирав кожен порядковий номер, випадково. Якщо жінка піднімала, він діяв по ситуації. Був комунікабельний. Працював він цілий день, з 9 ранку до 18 години, як на роботу ходив" - зазначив Мороз.

В даний час слідчі затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Найближчим часом йому буду обирати запобіжний захід в суді .

Нагадаємо, раніше на Львівщині банда напала на сплячу сім'ю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Дніпрі розшукує небезпечного злочинця.

Також "Знай.uа" писав, що киян попередили про небезпечну вбивці.