Мешканці Прикарпаття славляться багатою і дуже ситною кухнею, яка нараховує велику кількість страв.

У виданні "Знай" відібрали найсмачніші з них і склали топ — 5 страв Прикарпаття, які повинен спробувати кожен.

1. Банош.

В оригіналі дану страву готують на відкритому вогні у чавунному казанку. В нього заливають домашню сметану, доводять її до кипіння і додають кукурудзяне борошно.

Страву постійно помішують дерев'яною ложкою поки не спливе жир від сметани.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

2. Гуцульський білий борщ.

Ця страва готується з білого буряка, цибулі, копчених реберець і сметани. Також до неї додають карпатські приправи, серед яких обов'язково повинен бути чебрець.

3. Мініатюрні гуцульські голубці.

Справжні гуцульські голубці не перевищують розміри мізинця. Їх готують з листя квашеної капусти, в які загортають начинку з кукурудзяної крупи і рису зі спеціями.

Сформовані голубці розкладають в чавунний посуд і перкладають шматочками сала, після чого відправляють в духовку на 1,5 — 2 години.

4. Бігус.

Для його приготування використовую квашений білий смугасту буряк, який в поєднанні з м'ясним наваристим бульйоном створює неповторний смак. Іноді до цієї страви додають рис.

На Калущині ця страва має особливе значення. Її готують на різні свята та важливі події.

5. Токан.

Досить часто це блюдо плутають з мамалигою, адже в ньому також є кукурудзяна крупа. Однак у мамализі ця крупа є основним інгредієнтом, в той час як в токан — страва з гарніром зі свининою, до якої подають цю кашу.

Нагадаємо, раніше в мережі опублікували прості рецепти для правильного харчування.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в мережі склали топ-5 алкогольних коктейлів для спекотного літа.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі опублікували простий рецепт смачної окрошки.