В Івано-Франківській області попередили місцевих мешканців про небезпечні солодощі, які можна знайти на полицях магазинів. Про це розповідає прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Повідомляється, що в Державну службу України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення про те, що вживання желейних цукерок Jelly mini Cups може привести до задухи через неавторизований Е410 (карагенан).

В Івано-Франківській області виводять з обороту небезпечні цукерки / фото: Pixabay

Відомо, що солодощі були експортовані з Тайваню (виробник: Tsang Lin Industries Ltd., експортер: Asia Express Food BV) через Нідерланди в країни-члени Євросоюзу та Україну. Експортер Asia Express Food BV вже повідомив про те, що дані цукерки будуть відкликані і вилучені з обороту.

У зв'язку з цим Держпродспоживслужба Івано-Франківської області хоче попередити операторів ринків і продавців про те, що вищезазначену продукцію варто негайно вивести з обороту. Якщо ви побачили дані цукерки, то негайно зверніться до ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за телефоном: (0342) 511389, 511392 або в територіальні управління.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше в Івано-Франківську з'явилися небезпечні лимони з Туреччини.

Як повідомляв портал Знай.uа гіпермаркет Метро відправив покупцеві гниль.

Також Знай.uа писав, як змінилися ціни на найважливіші продукти харчування українців.