На Франківщині виготовляють унікальні статуетки з сиру. Про це розповіли в сюжеті обласного телеканалу "Галичина".

Повідомляється, що в селі Брустури Косівського району, місцева мешканка Марія Рибарук створює унікальні твори мистецтва з сиру.

Жінка створює статуетки у вигляді коників, які не перестають дивувати жителів регіону. При цьому вироби можуть бути різних розмірів.

"Для великого коня з вершників необхідно близько 10 кілограм сиру, він повинен бути підкислим" - сказано в сюжеті.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Навик по виготовленню сирних коників жінка одержала від сусідки. Пізніше, вона навчилася працювати з великими розмірами у відомого майстра Марії Матійчук, після чого вдосконалювала навички самостійно.

"Це коники з сиру, на Великдень, на різні подарунки на весілля… Це з давніх часів. Сирні коники популярні", - сказала Марія Рибарук.

Жінка розповіла, що на велику статуетку необхідно витратити цілий день. При цьому, для виготовлення якісного виробу потрібно знати безліч нюансів: яким повинні бути молоко і сир, а також в яких пропорціях додавати сыроватку і закваску.

"Дівчата виготовили витвір мистецтва на високому рівні, і мені здається, що і держава, і ми, повинні всіляко підтримувати цих людей. Їх залишилося мало…. Ці люди творять справжнє мистецтво і вони заслуговують на велику увагу від нас і від держави" - сказав експерт Йосип Приймак.

Нагадаємо, раніше у Львові вандали розгромили пам'ятник Каменяра.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві перенесуть могилу генерала Ватутіна.

Також "Знай.uа" писав, що в Дніпрі показали, як потрібно дякувати медиків.