В Республіці Казахстан, в місті Жамбильск, помер 3-річний хлопчик. Про це повідомили у виданні "Прикарпатті Online”.

Після садка, у маленького Василя Міхалкіна піднялася температура і з'явилися перші симптоми вітрянки. Батьки викликали швидку, щоб не везти дитину в лікарню.

"Нормально все було, Як завжди, болячки замазали зеленкою. Ваня активним був, я його навіть на відео знімав", - додав батько хлопчика Олександр.

Батько загиблого розповів, що через деякий час у хлопчика почала боліти ліва нога і батьки звернулися в Жамбильскую районну амбулаторію. Хлопчикові виписали лікування і йому стало краще.

Через кілька днів у Вані виникла біль у лівій руці. Батько звернувся в поліклініку, де хлопчику дали протизапальний засіб і відправили його додому. Але йому не стало краще.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"З обіду він ходив і не міг знайти собі місце. У нього рука опухла — торкнешся до неї, а шкіра натягнута. Я викликав швидку. Машина приїхала тільки через дві години." - розповів Олександр Міхалкін.

У лікарні Вані вкололи знеболювальне і спробували взяти кров з вени. У лікарні відсутній дитячий лікар, тому хлопчика направили в лікарню "Отеген Батира", на іншому кінці Алма-Ати. Поїздка з очікуванням бригади зайняла більше години.

"Ванюша ліг на живіт, попросив дати йому руку і заснув. Ще в машині я помітив, що у нього рука почала чорніти і обличчя пожовтіло. Коли ми приїхали в лікарню, син сказав: "Алло, тато. Я тебе люблю..." і заснув. Це були його останні слова", - сказав батько хлопчика.

Ваню відразу ж відправили в реанімацію, а батькам сказали придбати необхідні препарати.

Пізніше медики викликали маму хлопчика, Анну, і повідомили про смерть сина. Вони розповіли, що причиною загибелі Вані послужив ветрянковый енцефаліт. Медики пояснили, що хлопчика можна було врятувати, якби допомога була надана вчасно.

"Треба було відразу розкрити руку і відкачати гній. Тоді б він не потрапив в мозок, як це сталося", - розповіли медики.

Батьки хлопчика вбиті горем після втрати, адже вони звернулися до лікаря при перших симптомах хвороби, але замість лікування був лише витрачений час.

Анна Міхалкіна підкреслила, що вітрянковый енцефаліт це небезпечна хвороба, яка може призвести до сумних наслідків. Тому вони з чоловіком вирішили розповісти цю історію і закликали батьків уважно стежити за здоров'ям дітей.

Нагадаємо, раніше на Тернопільщині мати застукала на гарячому вбивцю сина.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові китайський вірус забрав життя військового.

Також "Знай.uа" писав, що під Одесою жінка загинула через невдалий аборт.