В Івано-Франківській області розгорнулася трагедія. Дочка спостерігала, як помирає мати, і не могла нічого зробити, а лікарі не бачили нічого страшного в стані жінки. Трагедія сталася в Калуші. Медики не дозволили викликати швидку, щоб перевезти жінку в іншу лікарню і відмовилися приймати у відділення. Дочці довелося викликати таксі, в якому і померла Розалі Магас, пише Оглядач.

Дочка розповіла всю історію. Розалія Магас захворіла ще на початку травня, сімейний лікар прописав антибіотики і рясне пиття. Однак через кілька днів жінка почала задихатися. Вони звернулися в поліклініку за місцем проживання, де жінці зробили рентген, поміряти тиск, зробили кардіограму. Сімейний лікар виписала направлення на госпіталізацію, так як у жінки виявили двостороннє запалення легенів.

Дочка Наталія Чекаловская зазначила, що вони були у сімейного лікаря 20 травня і отримали направлення на госпіталізацію. Швидка привезла її маму в Калуську центральну районну лікарню. Там в приймальному спокої їй поміряти тиск, воно виявилося високим, так як жінка страждав від гіпертонії, визначили рівень цукру і кисню в крові, апарат показав 70 і 82.

Наталя каже, що лікарі стали шукати кардіолога, але кардіологія виявилася закрита на карантин, потім шукати пульмонолога, коли жінка почала задихатися, у неї посиніли губи затряслися руки. Всі медики були в захисних костюмах і Чекаловская навіть не знала хто і що робить, як кого звуть.

Після цього викликали лікаря з Реанімації якусь Сьоміну, яка почала розпитувати, що відбувається. Наталя попросила вивчити направлення сімейного лікаря і всі її запису, що Розалії Магас потрібна термінова госпіталізація, але та зробила вигляд, що не чує. А потім вона заявила своєму колезі, що не бачить проблем і це не її пацієнт. Також у лікарні відмовилися дати їй кисень. Коли з'явилася пульмонолог, то Чекаловскую відправили за двері.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Жінка звернулася до керівництва лікарні. Директор Наталія Кінаш заявила, що у них коронавірус і пацієнтку потрібно везти в іншу лікарню на вулиці Караючи. Після цього Розалію Магас перемістили в коридор і прийняли іншого пацієнта. Швидку викликати не дозволили і свій транспорт лікарня не дала. Чекаловская викликала таксі, в машині її мама стала втрачати свідомість, вирішили повернутися назад. Їм вже допомагав таксист і охоронець, щоб покласти жінку на каталку. Лікарі знову хотіли везти її в оглядову. Дочка розповіла, що мама була без свідомості, але ще дихала. Чекаловская кричала лікарям, що мати помирає. Її відвезли в операційну, а через кілька хвилин звідти вийшла Сьоміна і сказала, що Розалія Магас померла і пішла.

Після смерті жінки керівництво медустанови пообіцяв провести службове розслідування і попросили вибачення за подію. Власне розслідування буде вести і департамент охорони здоров'я.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що франківчанка скончлась у черзі до лікаря.

Знай.uа повідомляв, що українська померла від невдалого аборту в домашніх умовах.

Нещодавно Знай.uа передавав, що на Франківщині легкова машина влетіла в підйомний кран на повній швидкості.