В Україні можуть початися посухи і є велика ймовірність виникнення піщаних смерчів. Про це розповіли у виданні "Вголос", посилаючись на слова метеоролога, завідуючої відділенням прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України Віри Балабух.

Метеоролог повідомила, що в Україні тривалість бездождевого періоду була більше двох місяців, тому через дефіцит опадів можуть початися посухи. Крім того, Балабух додала, що додатковим фактором появи посухи є сильний вітер.

"Вітер починає посилюватися із-за зміни циркуляції атмосфери" - сказала метеороголог.

За її словами, у цей період велика ймовірність виникнення і піщаних смерчів, які виникають через високу температуру, посухи, зниженого рівня вологи в повітрі та землі, а також при високій швидкості вітру.

Крім цього Балабух додала, що стрімкого зміни клімату також сприяє вирубка лісів у великій кількості.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"До речі, найбільша їх кількість спостерігалася в 1969-70 роках, але тоді прийняли відповідну програму і посадили лісосмуги, які згодом захищали людей від цих катаклізмів. Зараз же не виключено, що пилові бурі та восени, якщо це явище, яке було властиве південним регіонам, вже спостерігається в північних" - підсумувала Віра Балабух.

Нагадаємо, раніше синоптики повідомили про заморозки в Запоріжжі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" синоптики розповіли, якою буде погода в Україні на 25 травня.

Також Знай.uа" писав, що метеорологи попередили про аномальну погоду на літо.