Жителям Коломиї, які втратили дохід під час карантину, будуть виплачувати допомогу. Про це повідомили на місцевому порталі "НТК".

Повідомляється, що на виплати від держави можуть розраховувати жителі Коломиї, які під час карантину були змушені перейти на скорочений графік роботи або зовсім припинили діяльність.

Для того, щоб оформити допомогу від держави, необхідно зібрати певний пакет документів і разом з ним звернутися у місцевий центр зайнятості.

"Роботодавець подає заяву у вільній формі, де вказує, до якої форми управління він належить. Це може бути суб'єкт господарювання малого або середнього. Також, він подає підтверджувальні документи. Для юридичних осіб це баланс, а для фізичних осіб - декларація за минулий рік і форма 1ДФ, де зазначено, скільки у нього людей перебуває в підпорядкуванні." - розповіла начальниця відділу взаємодії з роботодавцями в центрі зайнятості Коломиї Марія Кіф'як.

Крім цього, необхідно підготувати наказ про тимчасову або постійну зупинку виробництва із зазначенням точної дати. Також необхідно скласти список співробітників, які стали частково безробітними.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

В даний момент послугою вже скористалися понад 120 підприємств у результаті виплати від держави більше тисячі працівників.

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі медики не отримали обіцяних виплат.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці перестали фарбувати волосся і годувати тваринний в спробі заощадити через карантин.

Також Знай.uа" писав, що пенсіонерам Тернополя готують приємний сюрприз.