В Івано-Франківську було помічено тварина, яке може загрожувати життю людей. Про це розповіли в міському Telegram-чаті 112.

Повідомляється, що у дворі житлового будинку у Івано-Франківську, за адресою вулиця Берегова 34 була виявлена справжня жива гадюка.

Користувачі каналу опублікували відео, на якому можна помітити змію чорного кольору з візерунком. Не відомо, як змія туди потрапила, втім споруда знаходиться недалеко від Быстрици-Солотвинської. На відео помітно, що вже хтось поранив змію. Місцеві мешканці вирішили викликати службу порятунку.

Варто відзначити, що змія на відео є гадюкою звичайною. Це вид отруйних змій укус яких може бути потенційно небезпечним для людини. Однак, він рідко призводить до летального результату. Близько 70 % укушених або не відчувають будь-яких симптомів взагалі, або відчувають пекучий біль безпосередньо в області укусу. Нерідко навколо рани розвивається почервоніння і пухлина геморагічний набряк. При більш важкому ступені інтоксикації протягом 15—30 хв можливі запаморочення, нудота, блювання, діарея, блідість шкіри, підвищена потовиділення, озноб, тахікардія. У переважній більшості випадків наслідки укусу зникають через 2—4 дні, але може розтягнутися на триваліший термін аж до року.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше в Дніпрі велика змія кидалася на перехожих.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Львівщині змії влізли у двір і напали на дитину.

Також Знай.uа" писав, що під Києвом невідомі влаштували зйомки з вужем.