У неділю, 12 січня, в Івано-Франківську очікується похмура та хмарна погода, але без опадів. Вітер посилиться до небезпечних 15-24 метрів в секунду. Такий прогноз публікує сайт Sinoptik.

Повітря в неділю в Івано-Франківську прогріється найбільше-до 3-5 градусів тепла вдень, а вночі опуститься до 2 градусів морозу.

Рекорд тепла в цей день зафіксували в 1998 році, тоді прогрілося до 12,5 градусів вище нуля. Рекордно холодно було в 2003 році, тоді стояли морози до 28,3 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 12 січня, Укргідрометцентр

У православних святцях 12 січня – день, коли згадують святу Анісію. Прийнято було в цей день готувати страви з свинячих шлунків, а також різати гусей. Нутрощі забитої худоби використовували для передбачення того, який далі буде зима: гладка і рівна селезінка обіцяла сувору погоду. Якщо в середині печінки спостерігалося потовщення, то морози почнуться ближче до другої половині зими. Широкий кінець печінки ближче до очеревині – попереду мінлива погода, з відлигами і морозами.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вважалося, що цього дня зимова погода повинна встановитися остаточно. 12 січня – своєрідний екватор зими, природа потроху повертала на весну.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.