У п'ятницю, 3 січня, в Івано-Франківську з-за хмар вигляне сонце, і затримається на небі на весь день. Опадів не передбачається, повідомляють на сайті Sinoptik.

В цей день повітря в місті прогріється до 4 градусів вище нуля, а вночі вдарять морози до 5 градусів.

Особливо теплим 3 січня в Івано-Франківську було в 1984 році, більше 11 градусів тепла. А вражаюче холодно – у 1954 році, більше 33 градусів морозу.

За народними прикметами, в цей день червона ранкова зоря віщує сильну заметіль. Потужний снігопад обіцяв хороший врожай злакових культур. Якщо снігу немає, то і врожай буде вельми убогий. Погоду також помічали по білках – якщо ці гризуни встигали повністю поміняти шубки з рудих на зимові – сірі, то зима буде холодною. Шубка з «латками» рудої шерсті говорила про теплою і безсніжною зими. Дощова зима - ознака дощового і неврожайного року. Взимку хмари летять з півночі – скоро потеплішає.

В астрономії 3 січня – день, коли Земля знаходиться на найменшій відстані від Сонця. Це явище називають перигелієм.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.