Днями у Богородчанах, що на Івано-Франківщині відбувся суд над чоловіком, який ухилився від призову на строкову військову службу.

призыв 2019
призыв 2019

Подробиці повідомляє видання Місто ІФ.

Обвинувачений призовник з 22 січня 2016 року перебував на обліку у Богородчанському районному військовому комісаріаті. 15 квітня цього року рішенням Богородчанської районної призовної комісії за результатами медичного огляду чоловіка визнали придатним до проходження строкової військової служби.

Цього ж дня обвинуваченому під розписку вручили повістку з вимогою прибути 6 червня до військового комісаріату для відправки до місця проходження строкової військової служби. Також чоловіка попередили про кримінальну відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Обвинувачений без поважної причини не з'явився до Богородчанського районного військового комісаріату і ховався від воєнкомів", - йдеться у матеріалах справи.

Судове рішення, фото: info-rm.com
Судове рішення, фото: info-rm.com

Чоловік у суді вину в скоєному визнав злочині. Суд призначив йому іспитовий термін строком у 1 рік.

Нагадаємо, українця забрали в армію прямо з mcdonald's, батько б'є тривогу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Харкові влаштували полювання на призовників, скандальний момент потрапив на камеру.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Тернополі влаштували нічну облаву на призовників.