Неподалік від популярного гірськолижного курорту «Буковель», на території села Поляниця Яремчанського району Івано-Франківської області з’явився справжній «Парк юрського періоду». Про це повідомили на порталі «Івано-Франківщина туристична».

Як зазначається, на території парку розмістили скульптури динозаврів, що рухаються та можуть видавати характерні звуки.

Це перший такий проект в Україні, облаштований під відкритим небом. Охочі можуть поглянути на тиранозаврів, гігантозаврів, овірапторів, диплодоків, трицератопсів, птеранодонів та інших холоднокровних велетнів Юрського та Крейдового періодів.

На жаль, не всі скульптури були автоматизовані, проте й ті, які можуть рухатися та гарчати, створюють незабутню атмосферу доісторичної Землі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Створювали рухомі моделі динозаврів інженери з Китаю, а їхні образи доручили українським скульпторам.

Додамо, що це місце було не випадково обрано для розміщення парку – колись цими місцями дійсно прогулювалися древні монстри. Сліди їхньої присутності виявили археологи.

Нагадаємо, раніше археологи знайшли найдавніший наскельний малюнок, побачене ошелешило

Також "Знай.uа" пише, мурахи-зомбі, рослини-паразити і невідомі племена: у джунглях Амазонки знайшли рештки загадкової цивілізації.