В Івано-Франківську 22 грудня погода буде хмарна і вітряна. Незважаючи на це, повітря буде теплим. Нічний дощик до світанку закінчиться, вдень опадів не очікується. Такий прогноз дали на сайті Sinoptik.

Вдень температура повітря підніметься до 13 градусів тепла, а вночі очікується не більше 5 градусів вище нуля.

Найхолодніше у цей день в Івано-Франківську було в 1996 році – рівно 25 градусів морозу, а найтепліше – в 1989 році (13 градусів тепла).

Погода в Україні 22 грудня, Укргідрометцентр

У народі 22 грудня шанували як день зачаття Анни, яка була матір'ю Пресвятої Богородиці. Її ще називали Ганною Зимовою.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Характерно те, що цей день – найкоротший у році, коли зима встановлюється остаточно. Якщо на Ганну сонячно і ясно, то й на Новий рік буде ясно і морозно. Якщо у цей день, навпаки, похмуро, а дерева вкриті інеєм, то новорічна ніч буде похмурою і теплою.

Також з дня Ганни відзначали, яка погода чекає через шість місяців, тобто в середині літа: падав сніг — значить, буде накрапувати дощ, починається завірюха — чекайте вітри з дощами, вдарив мороз - погода буде ясною, потепліло – до рясних і теплих дощів.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.