Починаючи з понеділка, 2 грудня, в Івано-Франківській області почала офіційно діяти заборона на один із улюблених промислів місцевих жителів - вилов раків.

Відповідний документ на свої сторінці розмістив Івано-Франківській рибоохоронний патруль.

"Заборона вилову раків розпочинається 2 грудня 2019 року та триватиме до 30 червня 2020 року. Відповдіно до наказу Управління Державного агенства рибного господарства у Івано-Франківській області № 110 від 27.11.2019р. "Про встановлення заборони на вилов раків в рибогосподарських водних об`єктах Івано-Франківської області", - йдеться у тексті документу.

Заборона на вилов раків на Івано-Франківщині, Ілюстративне фото

Борці з браконьєрами додають, що заборона вводиться з метою забезпечення охорони прісноводних раків під час їх природнього відтворення, створення сприятливих умов для виношування ікри та збільшення їх запасів на водоймах.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Тому для любителів смакувати раки під пиво тимчасово доведеться відмовитися від цього задоволення", - додають у рибоохоронному патрулі.

Нагадаємо, що у Києві зачинили на невідомий термін супермаркет мережі АТБ. Адже саме в ньому працівники Госпродподтребслужби виявили смертельну хворобу – ботулізм.

Нагадаємо, що школярі будуть навчатися за загальною програмою, а повний перехід на українську повинен закінчитися вже в 2023 році. Це передбачає закон України "Про освіту" та нова реформа.

Як повідомляв портал Знай.uа, щодня в українських школах харчуються 5 мільйонів дітей, при цьому, за 2019 рік були встановлені порушення в організації харчування.